Geen categorie
5 redenen waarom De Saboteur een leuk alternatief is voor de tv-versie
Zelf eens meedoen aan hét avontuur vol mindgames, proeven en spanning?
Wij geven alvast 5 redenen waarom de reis-variant een – minstens – even goed idee is.
Meer proeven, meer actie, meer mindgames.
Meer is niet altijd beter, maar niet gebonden aan draaidagen en opnames kiezen we voor goed gevulde dagen met veel actie.
Door onze ogen is de tv-versie natuurlijk een super goed format, maar zijn de dagen slechts (heel) gedeeltelijk gevuld. Doordat wij geen rekening moeten houden met externe facturen kunnen we dat anders aanpakken.
Naast grote proeven zijn onze dagen verder aangevuld met mindgames die je op weg helpen of feedback geven over de weg die jij als ‘mollenvanger’ aflegt of kunnen een persoonlijk voordeel opleveren op eender welk vlak. Zo komen we heel regelmatig aan meerdere proeven per dag en extra (lees: rustigere) proeven waardoor de rode draad continu aanwezig is en het spel (bijna) nooit weg is.
Gegarandeerd de volledige ervaring
Omdat het om een reis gaat waarvoor iedere deelnemer inschrijvingsgeld betaalt, wordt niemand naar huis gestemd. Dat maakt langs de ene kant dat je gegarandeerd de volledige ervaring beleeft van de eerste tot de laatste minuut, aan de andere kant hebben we heel wat eigen accenten gelegd die de rode draad nóg spannender kan maken.
Via mindgames, tactische insteken, keuze-proeven (denk aan de ‘koffertjes’ van de tv-versie op de luchthaven) en andere originele formats kan je feedback ontvangen van de richting die je uitgaat in het geheel van het spel.
Er zijn natuurlijk de vragenlijsten op de laptop gekoppeld aan de rode en groene schermen, die we op doordachte en originele manieren gebruiken doorheen de reis. Ook zijn er de mollenboekjes, een rondreis per auto’s door een van de mooiste streken van Europa met veel afwisseling in landschappen. Er zijn ook enkele heel speciale locaties voorzien als setting voor de proeven.
Geen selecties: inschrijven is gewoon meedoen
Je kan inschrijven als deelnemer of deelnemers/saboteur. In het tweede geval geef je aan dat je eventueel de rol van Saboteur wenst op te nemen. Via vragenlijsten – die alle deelnemers dienen in te vullen – kan je ook een motivatie noteren waarom jij een geschikte Saboteur zou zijn. Op basis daarvan nodigen we enkele kandidaten uit waarna wij de knoop doorhakken. In het geval je niet gekozen wordt, word je gewoon mollenjager zoals de andere deelnemers.
Geen selectieproeven of filmpjes opsturen dus, als je graag wenst mee te doen aan dit format hoef je alleen maar in te schrijven.
Geldprijs voor de winnaar, de Saboteur én een goed doel
De winnaar van ‘Wie is de Saboteur’ krijgt het geld dat de groep doorheen de reis heeft bij mekaar gesprokkeld. Het misgelopen geld gaat naar de saboteur, min het percentage dat hem/haar verdenkt. Dat overgebleven geld dat niet naar de Saboteur gaat, schenkt de groep aan een door hen zelf gekozen goed doel. In totaal verdelen we €1.500, dat komt van groepskortingen en sponsoring die we niet voor onszelf houden maar in dienst van het concept/de reis gebruikt wordt.
Dat was leuk, nog eens?
Na onze afgelopen edities ontvingen we de vraag van verschillende deelnemers of ze nog eens konden meedoen in de toekomst. Op dit moment zijn de eerste stappen gezet om een nieuw draaiboek uit te werken om op een andere locatie een tweede reeks te lanceren; al moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat dat nog niet voor meteen is.
Zelf eens meedoen aan onze onvergetelijke reis? Klik op onderstaande knop voor alle info & inschrijving.
Leave a reply
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.